• Experts
 • Specialismen
 • EMN in beeld
 • Over ons
 • Contact
  • HomeEMN in beeld
   EMN Masterclass: Energietransitie - Uitdaging of Schadelast?
  Ga terug naar EMN in beeld

  EMN Masterclass: Energietransitie - Uitdaging of Schadelast?

  Op 29 september 2022 werden vraagstukken over de energietransitie behandeld tijdens de EMN Masterclass. Hierbij kwamen de uitdagingen ter sprake van de overgang naar duurzame energiebronnen.
  • 27-2-2023
  • CED Group
  Delen:
  Kopieer naar klemboard

  De energietransitie is een hot topic in Nederland en daarbuiten. Steeds meer bedrijven en overheden zetten zich in voor de overgang naar duurzame energiebronnen, maar er zijn ook nog veel uitdagingen en vraagstukken waar rekening mee gehouden moet worden. Deze vraagstukken werden behandeld tijdens de EMN Masterclass over energietransitie op 29 september 2022.

  Tijdens de masterclass werden verschillende sprekers uitgenodigd om hun kennis en ervaring te delen over de energietransitie en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

  Een van de sprekers was de heer Jan de Vries, werkzaam als senior risk manager bij een grote energieleverancier. De heer De Vries legde uit dat de energietransitie veel kansen biedt, maar dat er ook veel risico's aan verbonden zijn. Zo kan de overstap naar duurzame energiebronnen leiden tot hogere kosten, technische uitdagingen en veranderende wet- en regelgeving. Bedrijven moeten zich hierop voorbereiden en hun risicomanagement aanpassen om de energietransitie succesvol te laten verlopen.

  Een andere spreker was mevrouw Maria Garcia, directeur van het NEF. Zij benadrukte het belang van samenwerking tussen bedrijven, overheden en burgers om de energietransitie te laten slagen. De overgang naar duurzame energiebronnen heeft immers impact op de hele samenleving. Het is daarom belangrijk dat alle partijen betrokken worden bij de besluitvorming en dat er voldoende aandacht is voor de sociale en economische gevolgen van de energietransitie.

  Naast de sprekers was er ook ruimte voor discussie en interactie tussen de deelnemers. Zo werd er gediscussieerd over de rol van verzekeraars en banken bij de energietransitie, de impact van de energietransitie op de werkgelegenheid en de invloed van geopolitieke ontwikkelingen op de energiemarkt.

  Al met al was de EMN Masterclass over energietransitie een succesvolle bijeenkomst waarin kennis en ervaringen werden gedeeld en waardevolle inzichten werden verkregen. De energietransitie is een uitdaging, maar met de juiste aanpak en samenwerking kan deze uitdaging worden omgezet in een kans voor een duurzamere toekomst.

  Gerelateerde artikelen

  Evenementen

  EMN on tour; onderweg naar de finish

  Op 24 augustus ging EMN on tour van start in Maastricht. EMN hecht veel waarde aan haar regionale footprint en is graag sterk regionaal vertegenwoordigd. Het merendeel van de evenementen in de verzekeringsbranche speelt zich af in de randstad. EMN vindt het daarom juist belangrijk om ook evenementen te organiseren voor haar regionale opdrachtgevers om de persoonlijke relatie met hen te versterken.
  Lees meer
  Evenementen

  EMN Springparty 2023: Een sprankelend succes aan de Maas!

  EMN's jaarlijkse Springparty op donderdag 20 april was een groot succes! Gehouden in de prachtige Sociëteit aan de Maas, verwelkomden we de lente met een toast en vierden we een nieuw seizoen van groei en bloei.
  Lees meer
  Evenementen

  Terugblik op de geslaagde EMN Beaujolais Party 2022

  Op 18 november 2022 vond de EMN Beaujolais Party plaats. Na drie jaar afwezigheid was het een groot succes en een teken van veerkracht en verbondenheid.
  Lees meer
  EMN
  EMN - Part of CED Group
  © Copyright CED 2023
  Volg ons:LinkedIn
  Privacy policyAlgemene voorwaarden
  © Copyright CED 2023